Coastele sunt oase distincte ce formeaza cavitatea toracica. Rolul acesteia este de a proteja organele vitale, cum ar fi inima si plamanii. Cavitatea toracica se intinde de la gat pana aproape de solduri, este alcatuita din tesut osos dur pentru protectie, dar si din cartilaj flexibil ce permite dilatarea plamanilor pentru respiratie.
Muschii dintre coaste mentin oasele la un loc, pastrand distanta corespunzatoare si faciliteaza dilatarea necesara respiratiei. Oamenii au 12 perechi de coaste: 14 dintre ele inconjoara corpul, alte 6 il inconjoara doar partial incepand de la stern, si inca 4 coaste ce provin din coloana vertebrala, dar fara sa inconjoare corpul.
Coastele se pot invineti, rupe sau separa si pot aparea intinderi sau rupturi ale muschilor din zona. Intinderea excesiva in miscarile de rasucire, schimbarile bruste de directie, sau o forta directa pot cauza durere musculara in zona coastelor, in timp ce fortele directe aproape intotdeauna sunt cauza fisurilor sau a vanatailor. Durerea se simte in coaste sau in jurul lor si poate radia spre spate si cavitatea abdominala. Durerea variaza de la cea suparatoare la inspiratie pana la cea de intensitate extrema ce perturba respiratia normala.
Utilizati KT TAPE pentru a reduce presiunea si durerea, pentru a intensifica circulatia sangelui in scopul unei recuperari rapide si a relaxarii muschilor tensionati. Datorita proprietatilor KT TAPE, coastele raman suficient de flexibile pentru a permite respiratia, excesul de miscare este atenuat, iar circulatia sangelui, intensificata. Acest tip de sustinere flexibila ofera un sistem unic de gestionare a durerii si de incurajare a organismului sa se vindece.
Cele mai multe leziuni ale coastelor sunt lasate sa se vindece de la sine, cu interventie redusa. In unele cazuri, daca muschii se rup sau se desprind, imobilizarea cu ajutorul unor curele speciale este utlizata pentru a permite recuperarea. Coastele rupte sau fracturate nu pot fi puse in ghips sau imobilizate ca in cazul altor oase ale corpului, procesul de vindecare devenind lung si uneori chiar dureros. Evitati sporturile de contact, faceti miscari de stretching usoare si progresive, ulterior aplicati gheata. Solicitati asistenta suplimentara daca respiratia devine dificila, daca apar inflamatii sau vanatai, ori daca durerile radiaza catre alte zone.