>  
 >  

TRICEPS

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: TRICEPS
 
Acest articol va face o diferentiere intre durerea/slabiciunea musculara a tricepsului si tendinita tricepsului. Aplicarea benzii KT TAPE in acest caz este doar pentru durerea si slabiciunea musculara din triceps. Pentru aplicarea in caz de tendinita tricepsului, va rugam sa vizitati site-ul si forumul KT TAPE.

Durerea/Slabiciunea musculara din triceps - Durerea si slabiciunea apar in urma unei accidentari a muschilor din zona si/sau a nervilor din acesti muschi cauzand durere si/sau slabiciune si ducand la utilizarea predominanta a muschilor flexori. Aceasta afectiune este explicata mai pe larg in acest articol.
 
Tendinita tricepsului - reprezinta inflamarea tendonului tricepsului ce leaga muschii de partea posterioara a cotului. Durerea se simte deasupra partii posterioare a cotului si apare in general din cauza presiunii repetitive sau a incercarilor de a pune prea multa greutate, a miscarilor de aruncare cu putere excesiva sau a caderilor pe bratul intins (simultan se poate pune diagnostic de durere/slabiciune musculara in triceps).
 
Muschiul triceps brahial sau muschiul cu trei capete este gruparea musculara din partea posterioara a bratului, responsabila de extensia acestuia. Fiecare capat al muschiului provine dintr-o locatie diferita, dar fiecare se insereaza in spatele cotului prin intermediul tendonului din triceps. In acest articol ne vom referi la cei trei muschi din triceps utilizand doar termenul de triceps. Cele mai frecvente leziuni apar la barbatii trecuti de 25 de ani, care sunt implicati in activitati ce presupun ridicarea ori impingerea unor greutati sau executarea unor miscari repetitive a bratului, specifice unui sport sau unei meserii.
 
Printre altele, durerea si slabiciunea tricepsului pot fi provocate de rupturi musculare, nervi comprimati, leziuni ale ligamentelor sau tendoanelor, incercari de a ridica sau a impinge greutati prea mari ori caderi pe bratul intins. Antrenamentul cu greutati, sporturile ce presupun miscari de aruncare si sporturile de contact prezinta cea mai mare incidenta a leziunilor tricepsului din cauza presiunii excesive puse pe muschi si tendonul sau. Muschiul va fi expus riscului de ruptura daca este tinut sub presiune repetitiva in exces in timpul antrenamentelor.
 
Simptomele includ pierderea mobilitatii articulatiei, durere in partea posterioara a cotului si a bratului, dar si posibiltatea ca zona sa se umfle. Cel mai bun mod de a evita aceste leziuni este prin incalzirea corespunzatoare inainte de activitatile fizice si printr-o evolutie lenta, in timp, cand vine vorba de ridicarea greutatilor din ce in mai mari. Leziunile cauzate de traumatisme sunt in mare parte inevitabile si, in cele mai multe cazuri, pot fi tratate prin metode conservatoare. 
 
KT TAPE poate ajuta la ameliorarea durerii din triceps prin relaxarea muschiului deteriorat, cresterea fluxului sanguin pentru a reduce inflamatia si a accelera procesul de recuperare, eliminand presiunea pentru a elimina durerea. Odihna, gheata de dupa activitate, stretchingul usor, progresiv, si masajul, precum si anti-inflamatoarele fara steroizi pot contribui de asemeni la o vindecare rapida.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

TRICEPS TRICEPS TRICEPS