>  
 >  

INCHEIETURA MAINII

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: INCHEIETURA MAINII
 
Incheietura mainii este alcatuita din 8 oase mici (carpieni) care sustin un pasaj ingust numit tunelul carpian. Prin tunelul carpian, sustinut de un ligament, trec tendoanele care raspund de miscarile mainii si ale degetelor, precum si nervul care produce mare durere in afectiunea numita sindromul de tunel carpian. Incheietura mainii este conceputa in primul rand pentru a oferi mobilitate si versatilitate, dar este construita in asa fel incat sa asigure si stabilitate. 

Entorsele pot varia de la usoare la severe si sunt clasificate in functie de gradul de deteriorare a ligamentului. Prin definitie,  entorsa reprezinta deteriorarea doar a ligamentelor, cand sunt intinse dincolo de limita normala, fara a afecta osul. In unele cazuri, osul poate fi smuls rezultand ceea ce se numeste o entorsa prin smulgere.
 
Entorsa de gradul I: ligamentele sunt intinse dar nu rupte, durere de intensitate redusa
 
Entorsa de gradul II: rupturi partiale ale ligamentelor cu scaderea posibilitatii de miscare; durerea este in general moderata, pot aparea echimoze
 
Entorsa de gradul III: ruptura totala a ligamentelor ce necesita interventie medicala imediata; durerea este in general severa, apar cu siguranta echimoze
 
Entorsele la incheietura mainii sau instabilitatea pot fi cauzate de mai multi factori. Activitati care uzeaza prea mult incheietura, cum ar fi dactilografierea, frizeria sau sporturile cu racheta, pot duce la inflamarea tunelului carpian si la durere. O trauma cum ar fi caderea pe mana intinsa poate sa rupa sau chiar sa fractureze ligamentele care tin totul la un loc. Forta directa care actioneaza in timpul acestui tip de trauma poate provoca de asemenea fracturi si vanatai, care fac foarte dificile miscarile incheieturii. Alte moduri de accidentare: cand sunteti impinsi intr-o suprafata dura, rasucirea extrema a incheieturii sau cand loviti ceva din greseala cu doar o parte a pumnului. Sporturile de contact, activitatile recreative pe pante si profesiile practicate la inaltime creeaza situatii propice entorselor incheieturii mainii.
 
Durerea variaza de la usoara pana la severa, in functie de gradul entorsei si de daunele cauzate ligamentelor si oaselor. Durerea reapare la aproape orice miscare a incheieturii, in special la intindere. Umflarea, decolorarea si durerea ce radiaza catre brat sunt simptome comune. De asemeni, incheietura va fi deseori calda la atingere.
 
KT TAPE este potrivita pentru entorsele de gradul I si II, si III dupa ce mergeti la medic. KT TAPE asigura stabilitate prin sustinere mecanica. In plus, KT TAPE este foarte confortabila si permite miscari usoare cu scopul de a grabi procesul de vindecare. Alte tratamente presupun odihna, gheata, anti-inflamatoarele fara steroizi, si in cazuri foarte severe interventia chirurgicala. Este foarte important de obtinut un diagnostic precis in cazurile moderate si cele severe pentru a evita pe viitor complicatiile.
 
Tratament:
 
Aceasta aplicare a KT TAPE va inlatura presiunea din zona incheieturii, va facilita miscarile normale si reducerea inflamatiei. Ca drept rezultat, si durerea va scadea rapid in intensitate, daca nu chiar va fi eliminata. Pastrati o pozitie buna a incheieturii. Evitati injectiile cu steroizi care afecteaza tesutul sanatos. Aplicati gheata dupa orice activitate si folositi anti-inflamatoare fara steroizi daca durerea devine insuportabila.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos
 

Imagini

INCHEIETURA MAINII INCHEIETURA MAINII INCHEIETURA MAINII