>  
 >  

DEGETUL MARE

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: DEGETUL MARE
 
Durerea din degetul mare este prezenta la baza acestuia si in incheietura mainii. O durere remarcabila indica prezenta tendinitei de Quervain. Aceasta afectiune reprezinta starea de tip degenerativ (leziuni microscopice) a invelisului (extensor retinaculum) care inconjoara tendoanele ce trec peste partea degetului mare catre incheietura mainii. Aceste tendoane controleaza miscarea degetului mare, in mod deosebit miscarea de aducere spre incheietura mainii.
 

 
Cand acest invelis este traumatizat sau inflamat, tendoanele raman blocate si provoaca dureri in timpul miscarii degetului. Ingrosarea tendoanelor din cauza suprasolicitarii sau a traumei va cauza probleme si cand ele trebuie sa alunece sub invelis. Se considera ca femeile sunt mai expuse riscului din cauza dispunerii oaselor din incheietura mainii in unghiuri mai ascutite, dar, de fapt, cauza reala nu este cu adevarat cunoscuta. Multi cred ca suprasolicitarea este principala cauza a inflamatiei. Aceasta teorie este sustinuta de majoritatea pacientilor cu aceasta durere - mame care au bebelusi si executa miscari repetate de ridicare a acestora. Simptomele sunt cel mai adesea prezente la incheieturile ambelor maini, indicand faptul ca pe masura ce suprasolicitarea continua, inflamatia se agraveaza, cauzand durerea.
 
Cand aceste situatii sunt prezente, miscarea degetului mare este limitata si astfel se accentueaza starea inflamatorie, rezultand umflarea zonei in cazurile mai severe. Durerea este resimtita in timpul miscarii degetului mare si a incheieturii mainii, iar zona de la baza degetului se ingroasa, devenind mai rigida. Dificultatea la prindere, sensibilitatea la baza degetului mare si umflarea zonei sunt simptome comune. Durerea este de obicei usoara pana la moderata, iar durerea puternica poate fi un indiciu a unei stari mai grave. 
 
Tratamentul durerii se determina mai degraba prin observarea a ceea ce a functionat si cu alte ocazii, decat prin date stiintifice. KT TAPE este recunoscuta prin faptul ca ofera sprijin in timpul miscarii degetului mare si a incheieturii mainii si reduce semnificativ durerea. KT TAPE intensifica circulatia sangelui pentru a minimiza inflamatia si a accelera procesul de vindecare. Injectiile cu corticosteroizi sunt considerate a fi de succes, dar trebuie cu adevarat cantarita aceasta optiune deoarece are efecte secundare negative de tip degenerativ. Interventia chirurgicala este o alta varianta de tratament in majoritatea cazurilor , dar terapiile conservatoare sunt de preferat inainte de a alege aceasta metoda. Gheata de dupa activitate, odihna, evitarea activitatilor care provoaca durere sunt toate masuri importante pentru a evita varianta chirurgicala. Accentul pe executarea corecta a miscarilor ce presupun ridicare va fi de ajutor pentru a evita aparitia acestor simptome pe viitor.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

DEGETUL MARE DEGETUL MARE DEGETUL MARE DEGETUL MARE DEGETUL MARE DEGETUL MARE