>  
 >  

TRIUNGHIUL FEMURAL

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: TRIUNGHIUL FEMURAL (ZONA INGHINALA)
 
O intindere musculara in aceasta zona reprezinta un traumatism al muschilor adductori din compartimentul medial al coapsei. Acestia servesc la miscarile de aducere a piciorului pe aceeasi linie cu trunchiul. In cazul intinderilor usoare, muschii sunt extinsi dincolo de capacitatea lor normala, astfel incat apar rupturi de dimensiuni microscopice. Intinderile severe rup fibrele musculare si pot cauza chiar o ruptura completa a muschiului. 

Intinderile musculare si rupturile apar de obicei dupa activitati ce presupun schimbari multiple de directie sau dupa stretching excesiv. Orice sport de contact expune individul unui risc marit de a dezvolta intinderi musculare in zona adductorilor din cauza miscarilor variate si a loviturilor bruste din acest tip de sport. Pasii gresiti, cazaturile si miscarile de lovire sunt de asemeni factori de risc.
 
Simptomele includ incordare, disconfort sau durere si posibil inflamare si invinetire in cazurile grave. Aceste intinderi pot fi foarte dureroase si va pot tine departe de o viata activa fara tratamentul potrivit.
 
Utilizati KT TAPE pentru relaxarea si sustinerea muschilor tensionati, precum si pentru ameliorarea durerii. Combinand exercitiile usoare, treptate de stretching cu KT TAPE veti obtine o recuperare intr-un timp mai scurt.
 
Intinderile musculare din triunghiul femural se clasifica astfel:
 
- Gradul I: disconfort usor, ce nu limiteaza activitatea;
- Gradul II: disconfort moderat, poate limita activitati precum alergarea si sariturile; este posibila umflarea zonei si invinetirea ei;
- Gradul III: traumatism sever ce poate cauza durere in mers. Adesea, persoanele acuza spasme musculare, invinetire considerabila si inflamare.
 
Acest tip de aplicare KT TAPE este adecvata pentru intinderile musculare de gradul I si II. Solicitati evaluare medicala profesionala pentru gradul III si folositi KT TAPE ca parte integranta a unui tratament complet.
Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

TRIUNGHIUL FEMURAL TRIUNGHIUL FEMURAL TRIUNGHIUL FEMURAL