>  
 >  

MUSCHII HAMSTRING

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: MUSCHII HAMSTRING
 
Muschii hamstring (ischiocrurali/ischiogambieri) reprezinta denumirea pentru o grupare de muschi puternici, care acopera partea din spate a coapsei de la fese pana la gamba si servesc la flexia genunchiului si extensia soldului. Intinderile care implica microleziuni in muschi, crampele si tensiunea musculara pot fi resimtite cand acest set de muschi este accidentat sau nu functioneaza corect. Daca nu sunt tratate corespunzator, leziunile din aceasta zona se vindeca adesea foarte incet si expun individul riscului de leziuni recurente.

Intinderile musculare apar cel mai frecvent la persoanele active, iar incidenta lor creste o data cu varsta. Intinderile nu sunt provocate de contact, ci mai degraba de sprinturi sau de schimbarile bruste de directie. Accidentarea muschilor hamstring poate avea mai multe cauze: flexibilitatea necorespunzatoare, lipsa de incalzire suficienta inainte de activitatea fizica, oboseala musculara, forma fizica improprie sau reintoarcerea in activitate inainte de vindecarea completa a unei traume.
 
In cazul unor intinderi musculare mai putin severe, rupturile sunt microscopice. Fibrele musculare sunt intinse peste capacitatea lor astfel incat in interiorul muschiului apar sangerari usoare. In cazurile grave, o intindere a muschilor hamstring poate produce in zona o ruptura completa, care ar necesita interventia chirurgicala pentru a remedia capetele rupte ale muschiului. Durerea poate varia de la cea suportabila pana la cea foarte intensa, care se extinde si catre alte zone.
 
Utilizati KT TAPE pentru relaxarea muschilor si intensificarea circulatiei sangvine in zona, precum si pentru ameliorarea semnificativa a durerii. Problemele muschilor hamstring pot fi foarte dureroase si va pot tine departe de activitatile fizice pentru o perioada destul de lunga daca nu sunt tratate corespunzator. Combinati KT TAPE cu miscari usoare, progresive de stretching, cu gheata dupa exercitiile fizice, dar si cu odihna pentru a accelera ritmul de recuperare.
 
Urmatoarele indicii ajuta la identificarea gradului de severitate a unei intinderi musculare:
 
- Gradul I: disconfort usor, care de obicei nu limiteaza activitatile.
- Gradul II: disconfort moderat, ce poate limita activitati precum alergarea sau sariturile; vanataile si umflarea usoara a zonei sunt de asemeni posibile.
- Gradul III: traumatism sever ce cauzeaza durere in timpul mersului; in mod frecvent, persoanele acuza spasme musculare, umflarea si invinetirea zonei.
 
KT TAPE este solutia potrivita pentru intinderile muschilor hamstring de gradul I si II. Consultati medicul pentru evaluarea intinderilor de gradul III si aplicati KT TAPE ca parte a unui plan elaborat de tratament.
Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos
 

Imagini

MUSCHII HAMSTRING MUSCHII HAMSTRING MUSCHII HAMSTRING MUSCHII HAMSTRING MUSCHII HAMSTRING MUSCHII HAMSTRING