>  
 >  

MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI
 
Durerea din zona muschilor flexori ai soldului este mai rar intalnita; ea se resimte in partea anterioara a soldului si apare mai frecvent la adultii tineri si la femei. Totusi, oricat de rara ar fi, cand o persoana sufera o leziune sau o intindere a musculutarii soldului, durerea este foarte puternica. Muschii flexori ai soldului sunt alcatuiti din muschiul psoas mare, muschiul psoas mic si muschiul iliac. Ei sunt adesea mentionati drept "muschii iliopsoas". Rolul lor este de a flexa coapsa si de a ridica genunchiul.

Lipsa flexibilitatii soldului, slabiciunea in zona trunchiului si traumatismul acut sunt toate cauze obisnuite ale accidentarii muschilor iliopsoas. O miscare brusca si in forta cum ar fi o lovitura cu piciorul, schimbarea subita de directie sau pornirea instantanee intr-un sprint sunt exemple de situatii ce pot traumatiza aceasta grupa musculara.
 
Durerea se prezinta in mod tipic pe partea anterioara a soldului si se poate extinde catre coapsa, iar, la incercarea de a misca piciorul pe directia inainte sau in sus, aceasta se va agrava.
 
KT TAPE poate ajuta la relaxarea si sustinerea muschilor din alcatuirea grupului de muschi flexori ai soldului astfel incat sa inceapa procesul de recuperare. Utilizarea KT TAPE va contribui la accelerarea circulatiei sangvine si va trimite semnale pozitive muschilor afectati. Tratamentul aditional presupune odihna, gheata dupa activitate, stretching usor si antrenament pentru imbunatatirea echilibrului si a fortei musculare.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI MUSCHII FLEXORI AI SOLDULUI