>  
 >  

MUSCHII CVADRICEPS

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: MUSCHII CVADRICEPS
 
Cvadriceps este termenul utilizat pentru acel set vast de muschi puternici, care acopera partea din fata a coapsei de la solduri la genunuchi, ajutand la flexia soldului si extensia genunchiului. Setul este alcatuit din 4 muschi: rectus femoris, vastus lateralis, vastus medialis si vastus intermedius. Intinderile musculare care implica microleziuni, crampele si tensiunea musculara se manifesta atunci cand muschii cvadriceps au suferit o trauma sau cand nu functioneaza corect. Muschiul rectus femoris este cel mai frecvent accidentat din cauza locatiei sale anterioare.

 
 Multe tipuri diferite de leziuni pot sa apara: 
 
Intinderile musculare, leziunile prin suprasolicitare si rupturile se pot produce la oricare din capetele muschiului sau chiar in interiorul lui. Intinderile musculare apar din cauza suprasolicitarii sau efortului exagerat si sunt intalnite deseori la sportivii care pun presiune in mod repetat pe muschi prin miscari de extensie a genunchiului, in special la atleti si ciclisti. Aceasta presiune repetitiva cauzeaza slabirea punctului de intalnire dintre muschi si tendonul sau, putand rezulta rupturi. Un exemplu comun de intindere a tendonului cvadricepsului este "genunchiul saritorului".  Acest tip de intindere afecteaza tendonul chiar deasupra genunchiului si este rezultatul direct al stresului repetitiv din timpul numeroaselor sarituri. Daca durerea este resimtita ma mult spre solduri in interiorul muschiului, este foarte probabil ca s-a produs o ruptura partiala a muschiului. Durerea se agraveaza la extensia genunchiului si la atingerea zonei.
 
Contuziile sunt cele mai frecvente leziuni ale muschilor cvadriceps si sunt rezultatul unei lovituri directe la nivelul coapsei. Contuzia provoaca leziuni tisulare si vanatai. Acestea apar deseori in sporturile de contact, atunci cand se produce coliziunea intre participanti sau cand zona este lovita cu genunchiul sau casca. Durerea este in general constanta si poate fi mai puternica la atingere sau la orice miscare a genunchiului.
 
Herniile musculare pot fi cauzate de o miscare brusca si in forta, cum ar fi lovirea unui obiect, pornirea intr-un sprint sau coliziunea cu un obiect in timpul sprintului. Muschii cvadriceps slabiti sau compromisi expun individul unui risc marit de a dezvolta hernie musculara. In acest caz, de obicei, in zona poate fi resimtita o masa moale, care este foarte sensibila la atingere. 
 
Utilizati KT TAPE pentru relaxarea muschiului accidentat si  intensificarea circulatiei sangvine in zona, precum si pentru  ameliorarea considerabila a durerii. Pentru o recuperare rapida, combinati KT TAPE cu miscari usoare progresive de stretching, gheata dupa activitatile fizice si odihna adecvata.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos
 

Imagini

MUSCHII CVADRICEPS MUSCHII CVADRICEPS MUSCHII CVADRICEPS MUSCHII CVADRICEPS MUSCHII CVADRICEPS MUSCHII CVADRICEPS MUSCHII CVADRICEPS