>  
 >  

GAMBA

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: GAMBA
 
Musculatura gambei este alcatuita din doi muschi.  Gastrocnemius este muschiul mare si vizibil de pe partea din spate a piciorului. Muschiul solear este mai mic, dar mai lat, ce se afla in partea inferioara a piciorului, in mare parte sub gastrocnemius. Fiecare are doua capete, unul lateral si unul medial - doua jumatati. Ambele se ataseaza langa partea posterioara a genunchiului si de calcai prin tendonul lui Ahile. Acesti muschi sunt responsabili pentru miscarile de extensie a piciorului, asa cum se intampla de exemplu in faza de inceput la alergare.

 
Rupturile, intinderile si crampele muschilor gambei apar din cauza stretchingului excesiv sau a suprasolicitarii. Accelerarea sau schimbarile bruste de directie pot fi adesea de vina. Leziunile gambei sunt mult mai frecvente la barbati decat la femei, in special in randul sportivilor de varsta mijlocie. Aproape intotdeauna ele survin in mod acut sau subit, motivul fiind accelerarea puternica si brusca. Din pacate, o data experimentata o ruptura de muschi in zona gambei, o alta este foarte posibil sa se produca in viitor.
 
Durerea rezultata si tensiunea pot fi suparatoare, chiar severe uneori. De multe ori, se aude o pocnitura, iar persoanele in cauza declara ca se simt ca si cum ar fi fost impuscate in picior sau lovite cu un bat. De cele mai multe ori durerea radiaza catre picioare si genunchi, acolo unde  incep si se termina muschii. Umflarea zonei este frecventa, dar ar trebui luata in serios daca devine severa.
 
Fiecare persoana se va recupera intr-un grad diferit, dar utlizarea KT TAPE va ajuta la accelerarea procesului, la relaxarea muschilor si la calmarea durerii. Odihna, gheata si compresia vor fi si ele tratamente valoroase. Afectiunile severe cum ar fi tromboza venoasa profunda - cheag de sange, sau sindroamele de compartiment pot fi cauza durerii. Daca exista indoieli, solicitati ingrijire medicala de specialitate. Folositi cu mare grija antiinflamatoarele nesteroidiene deoarece acestea pot provoca si mai multe sangerari interne, si prezinta un risc mare de migrare a cheagului de sange din cauza efectelor acestora de subtiere a sangelui.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

GAMBA GAMBA GAMBA GAMBA GAMBA GAMBA