>  
 >  

BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI 
 
Banda iliotibiala este o structura fasciala de tesut fibros, prezenta de-a lungul partii exterioare a piciorului. Banda iliotibiala incepe de la nivelul bazinului si se intinde pana la partea exterioara a gambei, sub zona exterioara a articulatiei genunchiului. Banda functioneaza in concordanta cu cativa din muschii coapsei pentru a oferi stabilitate partii exterioare a genunchiului.
 

Sindromul benzii iliotibiale din zona bazinului apare cel mai adesea din cauza suprasolicitarii si/sau ca rezultat al altor afectiuni si dureri din corp. Sindromul ITB la genunchi, combinat cu cel de la sold alcatuiesc circa 12% din totalul de traumatisme din atletism si ciclism si de departe este cea mai frecventa cauza a durerilor din partea laterala a genunchiului. In general, sindromul ITB de la nivelul soldului are legatura cu durerea din aceasta zona laterala a genunchiului.
 
Durerea in banda iliotibiala de la nivelul soldului poate fi cauzata de o varietate de afectiuni care o fac destul de dificil de diagnosticat. Sindromul ITB este rezultatul inflamatiei si iritatiei resimtie pe masura ce bursele responsabile de glisarea lina devin tot mai inflamate. Aceasta inflamatie provoaca durere pe partea exterioara a soldului in timpul miscarii.
 
KT TAPE poate ajuta la reducerea inflamatiei din sold in cazul sindromului ITB, bursitei, tensiunii musculare, artritei si tendonitei, pentru a numi doar cateva situatii. De multe ori, si miscarile usoare, progresive de stretching, masajul si gheata vor ajuta la diminuarea simptomelor. KT TAPE va ajuta la atenuarea durerii asociate cu problemele soldului indiferent de cauza de baza, totusi, recomandam un consult medical in cazul durerilor care se agraveaza.
Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI BANDA ILIOTIBIALA DIN ZONA SOLDULUI