>  

Intrebari frecvente

INTREBARI FRECVENTE
 
EXISTA VREO DIFERENTA INTRE CULORI?
 
Nu exista nicio diferenta intre culori - rolul lor este pur cosmetic. Adezivul are aceeasi putere si nu conteaza ce culoare folositi la aplicare. Motivul pentru care folosim mai multe culori in instructiuni este pentru ca oamenii sa distinga cu usurinta atunci cand utilizam mai mult de o fasie de banda.
 
AR TREBUI SA O PORT INAINTE DE O COMPETITIE SAU ANTRENAMENT?
 
Daca aveti o afectiune sau daca aveti nevoie de un plus de stabilitate si sustinere, este intotdeauna mai bine sa aplicati banda inainte de antrenament ca masura preventiva.
 
CAT TIMP VA REZISTA PE PIELE KT TAPE?
 
KT TAPE va ramane atasata mai multe zile la rand. Va recomandam sa nu o purtati mai mult de 5 zile. In general, durata de timp variaza in functie de locul unde banda este aplicata. De exemplu, cand se afla pe genunchi  sau laba piciorului, care sunt zone dificile pentru banda, ea va ramane aplicata timp de 2-3 zile. Daca este folosita pe umeri sau spate, va rezista si mai mult.
 
O FASIE DE 25cm VA FI SUFICIENTA PENTRU FIECARE APLICARE?
 
Fasii de 25cm sunt folosite in aproximativ 90% din aplicarile clinice. Majoritatea specialistilor in asistenta medicala folosesc rar lungimi  mai mari. Ocazional, o fasie mai scurta este necesara. Taierea in  jumatate a unei fasii de 25cm va fi suficienta pentru astfel de cazuri.
 
MA POT RANI DACA APLIC BANDA INCORECT?
 
Spre deosebire de alte produse pentru medicina sportiva (in special medicamentele), este greu sa te ranesti cu banda KT TAPE. Cel mai rau lucru care se poate intampla daca o aplici gresit este sa nu aiba niciun efect - nici nu te va ajuta, nici nu te va rani.
 
KT TAPE AJUTA IN FRACTURILE DE OBOSEALA?
 
KT TAPE nu este o solutie buna pentru fracturile de oboseala. Mergeti la medic daca banda nu ofera o ameliorare rapida deoarece poate fi vorba de ceva mai serios, cum ar fi o fractura. 
 
ESTE NECESARA EPILAREA INAINTE DE A APLICA BANDA?
 
In cele mai multe cazuri, nu este necesara epilarea inainte de aplicare. De fapt, cateva fire scurte de par pot ajuta la lipirea si eficienta produsului. Daca e necesar, recomandam tunderea firelor de par pana la o lungime de 3mm, nu sa va epilati.
 
IMI POT APLICA SINGUR BANDA KT TAPE?
 
DA! De cativa ani, specialistii in asistenta medicala ii invata  pe pacienti cum sa-si aplice singuri banda kinesiologica. Este foarte  usor si in general e nevoie de cateva incercari pana va obisnuiti sa va bandajati singuri. Puteti face cu usurinta oricare din aplicarile  de pe extremitatile inferioare (genunchi, tibie, tendinita ahiliana,  fasceita plantara, sindromul tendonului iliotibial).Veti avea nevoie de cineva sa va ajute pentru a aplica pe gat, spate si umeri.
 
CUM INDEPARTEZ BANDA?
 
Trageti fasia de banda in sensul de crestere a firelor de par; aplicati  ulei de bebelusi ca adezivul sa se dizolve, iar dezlipirea benzii sa se faca mai usor. 
 
CUM APLIC KT TAPE PENTRU DURERILE CARE NU SE GASESC PE PAGINA CU INSTRUCTIUNI? 
 
Iata cateva reguli generale simple de aplicare a KT TAPE care va vor ajuta indiferent de zona in care este localizata durerea:
 
- Pozitia corpului: tesutul sau corpul trebuie intotdeauna sa fie intins inainte de a aplica banda. - Plasarea benzii: KT TAPE se aplica intotdeauna direct pe zona dureroasa. - Intinderea benzii: aplicati banda fara a o intinde cand doriti ca pielea  se ridice de pe tesut (in cazul aplicarilor pentru ameliorarea durerilor musculare, prevenirea crampelor si a oboselii musculare). Cu cat intindeti  mai mult banda, cu atat sustinerea va fi mai mare. Daca aveti nevoie de mai multa stabilitate si sustinere pentru un muschi, o inchietura sau tendon  (ca in cazul periostitei), intindeti banda mai mult.
 
POT PURTA BANDA KT TAPE SUB SOSETE DE COMPRESIE?
 
Da.
 
POT PURTA BANDA KT TAPE SUB O PROTEZA?
 
Da.
 
DE UNDE POT CUMPARA BANDA KT TAPE?
 
Accesati acest link care va va oferi informatii de contact relevante privind locatiile de achizitionare a benzii KT TAPE din intreaga lume.