>  
 >  

ZONA CALCAIULUI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: ZONA CALCAIULUI
 
Calcaiul este o parte importanta a vietii noastre. El suporta forte mari repetitive la fiecare pas si este predispus la traume si durere pe masura ce ritmul pasilor se intensifica. Durerea poate persista multi ani si poate determina multe alte probleme daca nu este tratata corect. Aplicarea KT TAPE pentru aceasta zona nu numai ca amelioreaza durerea, dar va ajuta sa evitati  alte leziuni care apar cand pasiti pe calcaiul dureros.
 

 
Suprasolicitarea in exercitii, cresterea drastica in greutate sau perioadele lungi de stat in picioare sunt adesea cauza durerii. Alte cauze includ tendinita, bursita, artrita, leziuni ale nervilor, fracturi de oboseala, contuzii sau fasceita plantara si acei "pinteni" ososi ai calcaiului rezultati din aceste traume - ca sa mentionam doar cateva din multele afectiuni.
 
Osteofitul (pintenul osos) - deformare osoasa care apare in punctul de imbinare dintre fascia plantara si osul calcaiului.
 
Degradarea fasciei plantare (fascioza plantara) - aceasta degradare a fibrelor de colagen este denumita generic fasceita plantara. La un moment dat se credea ca este o stare inflamatorie a fasciei, dar acum se considera ca fasceita plantara este cauzata de o disfunctie in apropiere de zona de imbinare dintre fascia plantara si osul calcaiului.
 
Contuzia pernei adipoase - cauzata de impactul intens sau repetitiv. Aceste conditii pot face ca perna adipoasa sa fie indepartata lasand oasele piciorului neprotejate la contactul cu solul.
 
Fractura de oboseala - foarte intalnita la alergatorii de cursa lunga, o fractura de oboseala a osului de la calcai poate fi identificata recreand durerea printr-o strangere usoara a partii din spate calcaiului.
 
Nervii tasati - exista multi nervi importanti pe partea de jos a piciorului. De asemeni exista multe oase care formeaza piciorul. Atunci cand acesti nervi ajung intre oase si devin "iritati", eiprovoaca multa durere.
 
Bursita - bursa este un mic sac cu fluid care asigura amortizarea si reduce frictiunea intre oase. Cand acesti saculeti se inflameaza, ei se maresc si cauzeaza durere.
 
KT TAPE este de foarte mare ajutor in cazul durerii de calcai prin capacitatea de asigura sustinere fara a limita mobilitatea. Prin aplicarea unei presiuni usoare pe piele in zona care are nevoie de suport, KT TAPE creeaza o sustinere usoara si confortabila, care amelioreza durerea si faciliteaza mobilitatea.
Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

ZONA CALCAIULUI ZONA CALCAIULUI ZONA CALCAIULUI ZONA CALCAIULUI ZONA CALCAIULUI ZONA CALCAIULUI ZONA CALCAIULUI ZONA CALCAIULUI