>  
 >  

TENDINITA PERONEALA

INSTRUCTIUNI DE APLICARE:TENDINITA PERONEALA
 
Cei trei muschi peroneali, denumiti si muschi fibulari, se afla la suprafata exterioara din partea de jos a piciorului. Ei efectueaza abductia piciorului si flexia plantara. Tendoanele trec prin partea posterioara a osului gleznei si leaga muschii de structurile osoase ale piciorului si gleznei
Tendoanele se pot inflama sau rupe in timpul traumatismelor acute sau in perioadele de utilizare excesiva. Rar aceste tendoane se inflameaza sau se rup fara deteriorarea altor tendoane si ligamente, prin urmare va rugam sa vizualizati si restul instructiunilor.
 
Cauzele comune includ entorsele, sprintul fara a avea echilibru, sau pur si simplu suprasolicitarea acestor muschi, rezultand inflamatia. Alte cauze includ incaltamintea inadecvata, pronatia (pozitie aplecata) excesiva, alergarea pe suprafete inclinate, rasucirea in exces a gleznei si circulatia sangvina  slaba impreuna cu dieta deficitara din perioadele active. Persoanele varstnice sunt mai predispuse acestor traume deoarece o data cu inaintarea in varsta, tendoanele isi pierd elasticitatea.
 
Tendinita peroneala se manifesta prin durere in partea exterioara a piciorului si in partea inferioara din spatele osului gleznei. Simptomele includ rigiditate, umflaturi sau senzatii de arsura in spatele gleznei si pe marginea piciorului.
 
KT TAPE poate fi de mare ajutor in cazul durerii, grabeste procesul de vindecare prin intensificarea circulatiei sangvine, asigura stabilitate, indepartand tensiunea de pe acest tendon inflamat si dureros. Dupa orice tip de activitate, se recomanda pentru glezna repaus si gheata, iar pentru momentele mai dureroase, recomandam medicamentele anti-inflamatoare. Combinand acest tip de aplicare pentru tendinita peroneala cu cel pentru stabilitatea gleznei veti evita alte traumatisme si veti obtine o excelenta stabilitate fara a fi nevoiti sa purtati o proteza. Daca durerea se agraveaza sau glezna este prea umflata si decolorata, cereti ingrijiri suplimentare.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos
 

Imagini

TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA TENDINITA PERONEALA