>  
 >  

TENDINITA AHILIANA

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: TENDINITA AHILIANA
 
Tendonul lui Ahile este cel mai mare tendon din corp. El face legatura intre muschii gambei si calcai si este activ
in timpul majoritatii activitatilor, inclusiv in mersul pe jos, sarituri si inot. Acest tendon compact poate suporta forte mari, dar se poate inflama si pot aparea dureri pe durata perioadelor de suprasolicitare. Durerea rezulta din inflamare (tendinita) sau din cauza tendonului degenerativ (tendinoza).
 
In mod specific,tendinita apare dupa schimbari bruste la nivelul antrenamentului sau al activitatii desfasurate, dupa folosirea de incaltaminte nepotrivita sau dupa antrenamente pe suprafete inegale sau dense. Cauza este in general suprasolicitarea inaintea unui antrenament corespunzator. Aceasta se datoreaza unor forte de 8-10 ori mai mari decat greutatea corporala care actioneaza asupra tendonului in timpul activitatilor fizice.
 
Afectiunile in zona Ahile variaza de la inflamatie pana la 
epuizarea tendonului. Durerea se simte in general in partea inferioara a calcaiului din cauza vascularizarii scazute si a predispozitiei la inflamare. Durerea in partea superioara a zonei Ahile este mai mult de natura musculara si mai putin din cauza tendinitei. Daca de-a lungul tendonului gasiti parti sau noduli umflati sau daca simtiti neregularitati pe suprafata tendonului, incetati activitatea si mergeti la medic.
 
Impreuna cu odihna, un pic de gheata si niste medicamente anti-inflamatoare, KT TAPE poate ajuta la ameliorarea durerii si la reducerea inflamatiei acestui tendon foarte important. Chiar daca mersul pe jos poate deveni dureros pentru cei cu afectiuni in zona Ahile, KT TAPE va poate pune iar in miscare.
Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos
 

Imagini

TENDINITA AHILIANA TENDINITA AHILIANA TENDINITA AHILIANA TENDINITA AHILIANA TENDINITA AHILIANA