>  
 >  

STABILITATEA GLEZNEI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: STABILITATEA GLEZNEI
 
Acest tip de aplicare poate fi folosit pentru o varietate de probleme ale gleznei inclusiv pentru entorse, intinderi ale ligamentelor, tendoane inflamate sau doar pentru a indeparta senzatia de slabiciune din glezna. Sprijinul adaugat va va da incredere si sustinere in timpul fazei de reabilitare a unei leziuni, precum si stabilitatea si ameliorarea durerii in timpul activitatii.

Leziunile gleznei pot aparea in diferite situatii. Ele se pot produce pe fondul unei afectiuni acute sau la o rotire, respectiv rasucire brusca a gleznei. Aceste tipuri de leziuni implica, in general, o mare durere si umflare a zonei. De obicei, accidentarile sunt entorse, adica laba piciorului se rasuceste spre interior in timp ce calcati pe o suprafata neuniforma, cum ar fi o bordura, gaura, sau radacina. Prima fasie aplicata va ajuta la pastrarea piciorului in pozitia corecta si la reducerea tendintei de a suferi o alta entorsa. A doua si a treia fasie de banda ofera o stabilitate perceptibila excelenta. 
 
Suprasolicitarea sau leziunile cronice la nivelul gleznei apar in timp si sunt adesea rezultatul antrenamentului excesiv sau in conditii precare cum ar fi incaltamintea nepotrivita,  suprafetele neuniforme sau dense, sau pur si simplu prea mult prea repede. Aceste leziuni sunt caracterizate prin inflamatie si sunt, in general, rezultatul altor accidentari. Stabilitatea oferita de acest tip de bandaj permite acestor tendoane si ligamente inflamate sa se odihneasca si sa evite alte traumatisme.
 
Instabilitatea gleznei sau slabiciunea ei pot duce la entorse cronice si la ruperea ligamentelor si tendoanelor si pot determina alte leziuni. Spre deosebire de protezele traditionale pentru glezna, KT TAPE ofera o sustinere comfortabila si va permite o libertate de miscare mai mare. In plus, genul acesta de aplicare asigura suport fara a limita gama dvs de miscari si fara a scadea fluxul sangelui.
Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

STABILITATEA GLEZNEI STABILITATEA GLEZNEI STABILITATEA GLEZNEI STABILITATEA GLEZNEI