>  
 >  

PARTEA SUPERIOARA A PICIORULUI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: PARTEA SUPERIOARA A PICIORULUI
 
Aceasta zona este alcatuita din multe oase, nervi, ligamente si tendoane care pot avea de suferit. Piciorul a fost facut pentru stabilitate si mobilitate - doua functii naturale exclusive.  Pentru a-si indeplini rolul in miscare, piciorul are nevoie de multe "piese" diferite. Majoritatea activitatilor noastre din viata de zi cu zi si viata sportiva solicita semnificativ picioarele si pot rezulta diferite traume. 

Exista diferite cauze ale durerii din partea superioara a piciorului. In aceasta situatie, punerea unui diagnostit este dificila pentru cineva care nu are cunostinte medicale. Totusi, locul exact al durerii este cel care ajuta la un diagnostic timpuriu. Urmatoarele trei afectiuni sunt cele mai intalnite cauze al durerii din aceasta zona.
 
- Tendinita (tendoanele extensoare) - este cea mai intalnita cauza a durerii in zona superioara a piciorului la sportivi si persoane active. Durerea se simte in zona degetelor si migreaza catre mijlocul piciorului. Afectiunea apare adesea deorece fie gambele sunt prea incordates, sireturile sunt prea strans legate, ori zona este in general suprasolicitata prin miscari repetitive, cum ar fi alergarea. Tendinita este des experimentata spre sfarsitul antrenamentului pentru un maraton, unde alergarea pe distante mari este predominanta. Alergarea pe suprafete dure, antrenamentul in panta, incaltamintea inadecvata sunt factori care predispun la instalarea tendinitei.
 
-Fracturile - sunt o cauza rara, dar serioasa a durerii din partea superioara a piciorului.  Sunt adesea intalnite la persoane mai in varsta  care raman active, fara a fi chiar in forma si fara o dieta corespunzatoare. Fracturile pot aparea din cauza unor traume acute cum ar fi: o cazatura, fie din greseala ati lovit cu piciorul o usa sau ati fost calcat pe picior. Inflamarea si durerea apar in zona fracturii si orice miscare sau atingere amplifica senzatia dureroasa. Fracturile tarsiene apar frecvent la capatul lor, langa degete.
 
Artrita - poate cauza alte probleme vinovate pentru durere. Deseori apar formatiuni osoase numite "pinteni", care irita nervii. Apoi, ei se umfla (neurom) si devin blocati intre oasele tarsiene, rezultand o durere severa in timpul mersului. Artrita este de asemeni o cauza a scaderii densitatii oaselor astfel incat oamenii sunt mai expusi la fracturi. In zona incheieturilor afectate de artrita se formeaza des umflaturi osoase si pot fi simtite cu usurinta. Platfusul, mostenirea genetica si varsta inaintata reprezinta factori care pot cauza artrita.
 
Acest tip de aplicare a KT TAPE va ajuta la reducerea presiunii printre diferitele componente ale piciorului, la intensificarea circulatiei sangvine pentru a combate inflamatia si la relaxarea muschilor durerosi. Urmatoarele sfaturi suplimentare ar trebui urmate pentru combaterea eficienta a durerii de pe suprafata labei piciorului:
 
- Incaltamintea corespunzatoare
- Evaluarea si corectarea problemelor mersului
- Pierderea in greutate
- Odihna
- Anti-inflamatoarele fara steroizi
- Diversitatea exercitiilor (alternati zilele de alergare cu cele in care inotati, mergeti pe bicicleta sau faceti yoga)
- O dieta care sa ajute la reducerea inflamatiei
- Masajul
- Respectarea stricta a unui program de exercitii de stretching pentru gambe
- Aplicarea de gheata dupa antrenament
 
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

PARTEA SUPERIOARA A PICIORULUI PARTEA SUPERIOARA A PICIORULUI PARTEA SUPERIOARA A PICIORULUI PARTEA SUPERIOARA A PICIORULUI