>  
 >  

PARTEA LATERALA A GENUNCHIULUI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: PARTEA LATERALA A GENUNCHIULUI
 
Sindromul ITB (sindromul tendonului iliotibial) este cea mai raspandita cauza a durerii din partea laterala a genunchiului. Impreuna cu durerea de la nivelul soldului data de acelasi sindrom, acesta este responsabil pentru mai mult de 12% din leziunile aparute in timpul alergarii. Daca aveti dureri in partea laterala a genunchiului si sunteti activi sau ati avut o evolutie rapida in activitate, este posibil ca banda iliotibiala din zona genunchiului sa fie afectata. ITB (banda iliotibiala) este responsabila pentru miscarile de indepartare a piciorului de corp, pentru rotatia interna a soldului, extensia genunchiului si flexia genunchiului (in conditii speciale).
 

In mod frecvent, sindromul ITB apare la cei care alearga pe suprafete terasate, cei care fac antrenament excesiv in rampa sau urca si coboara trepte ori tribune in alergare. Dar, orice miscare, ce provoaca in mod repetat genunchiul sa se deplaseze inainte-inapoi dincolo de pozitia de 30 de grade, poate duce la aparitia sindromului ITB la genunchi.
 
Pe traseul sau catre tibie, ITB traverseaza o proeminenta osoasa pe partea exterioara a genunchiului, generand frecvent frictiune si iritare. Durerea este de obicei resimtita la alergarea in panta si poate varia de la o senzatie brusca pe partea exterioara a genunchiului pana la durere de-a lungul intregii benzi iliotibiale. Adesea, genunchiul pare ca "se blocheaza", iar punctul sensibil doare la atingere. 
 
Desi sindromul ITB este foarte comun, durerea in zona laterala a genunchiului poate sa aiba mai multe cauze. Multe structuri, care sunt responsabile pentru nenumaratele tipuri de miscari, se intalnesc aici, iar oricare dintre ele se poate inflama. Alte exemple de cauze ale durerii in zona laterala a genunchiului includ leziunile ligamentului colateral medial (LCL), probleme ale capului fibulei, deteriorarea meniscului sau a cartilajului, precum si artrita. Acest tip de aplicare a benzii KT TAPE se adreseaza in mod special durerilor ITB, dar poate fi folosita si pentru oricare din situatiile enumerate mai sus.
 
Tratamentul tipic include odihna, gheata plasata pe locul dureros si miscarile usoare de stretching. Masajul terapeutic si utilizarea unei role de spuma pot fi de asemeni, de ajutor. In cazul sindromului ITB din partea laterala a genunchiului, aplicarea KT TAPE este foarte utila deoarece amelioreaza mult durerea prin inlaturarea  presiunii din proeminenta osoasa si prin intensificarea fluxului sanguin. KT TAPE asigura si suport functional la nivelul musculaturii. Aceste caracteristici ale KT TAPE vor elimina durerea si vor accelera procesul de recuperare. 
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

PARTEA LATERALA A GENUNCHIULUI PARTEA LATERALA A GENUNCHIULUI PARTEA LATERALA A GENUNCHIULUI PARTEA LATERALA A GENUNCHIULUI