>  
 >  

PARTEA INTERIOARA LATERALA A GENUNCHIULUI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: PARTEA INTERIOARA LATERALA A GENUNCHIULUI
 
Pes anserinus (denumit popular "laba gastii") este imbinarea a trei tendoane pe portiunea din fata si din interiorul zonei inferioare a genunchiului. Bursa (saculetul cu lichid) din zona permite o alunecare lina dintre aceste tendoane si muschii flexori ai gambei si ligamentul colateral medial. Deseori, bursele se inflameaza in timpul perioadelor de suprasolicitare si provoaca durere usoara pana la moderata. Cei trei muschi (biceps femural, semimembranos si semitendinos) impreuna cu tendoanele ce se insereaza in aceasta zona ajuta la flexarea genunchiului si influenteaza pozitia soldului.

Cauza principala a bursitei anserine este incordarea excesiva a muschilor flexori ai gambei care pun presiune suplimentara asupra burselor din jur. Alte cauze ar putea fi incordarea muschilor cvadriceps (mai ales la femei), o forta directa asupra interiorului genunchiului sau excedentul de miscari de rotatie din timpul alergarii. O  crestere rapida a intensitatii in activitate fara un regim corect de stretching va conduce probabil la probleme sub forma inflamatiei burselor sau ruperii minore a tendoanelor in zona Pes anserinus. Aceasta situatie este adesea intalnita la pacientii care se confrunta simultan si cu sindromul Osgood Schlatter, artrita sau rupturi de meniscul medial.
 
Bursita anserina va avea manifestari usoare pana la moderate in ce priveste durerea din interiorul si din partea frontala inferioara a genunchiului. Durerile mai puternice ar putea insemna fracturi de oboseala sau probleme mai grave la nivelul ligamentelor. Cand durerea devine mai mult decat enervanta, ar trebui cautate mijloace alternative de training cardio si concentrarea pe un program de stretching pentru muschii flexori ai gambei si pentru muschii cvadriceps.
 
KT TAPE va ajuta la reducerea presiunii de pe bursele inflamate si la intensificarea circulatiei in aceasta zona. Ambele rezultate vor reduce drastic durerea si deci si durata de vindecare. Asa cum am mentionat, un program complet de stretching pentru muschii flexori ai gambei si cvadriceps ar trebui de asemeni pus in aplicare. Antiinflamatoarele nesteroidiene, gheata dupa activitate, precum si metodele alternative pentru fitness-ul cardio, cum ar fi inotul, ar trebui implementate. Dupa ce simptomele dispar, concentrati-va pe antrenamentele de forta si flexibilitate continua a partii inferioare a corpului. 
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos
 

Imagini

PARTEA INTERIOARA LATERALA A GENUNCHIULUI PARTEA INTERIOARA LATERALA A GENUNCHIULUI PARTEA INTERIOARA LATERALA A GENUNCHIULUI PARTEA INTERIOARA LATERALA A GENUNCHIULUI PARTEA INTERIOARA LATERALA A GENUNCHIULUI