>  
 >  

STABILITATEA UMARULUI

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: STABILITATEA UMARULUI
 
Umarul este o articulatie instabila, totusi foarte importanta pentru aproape toate activitile din viata de zi cu zi. Complexitatea umarului este data de existenta a numerosi muschi, ligamente, tendoane, oase, burse, cartilaje si alte componente anatomice. Instabilitatea umarului, sau durerea rezultata poate reprezenta o mare problema. In plus, miscarile gresite ale umarului sau pozitia sa incorecta pot cauza multe alte probleme la nivelul gatului, coloanei vertebrale si al pieptului, precum si la nivelul intregului corp.

 
Durerile de umar pot avea multe cauze diferite, dar aproape intotdeauna sunt asociate cu partea anterioara a umarului. Dezechilibrele musculare, mai ales muschii prea puternici sau prea incordati din zona pieptului in dezacord cu musculatura slabita din spate, pot agrava aceasta situatie si pot accentua postura gresita a corpului. Biomecanica deficitara a soldurilor, picioarelor si trunchiului poate, de asemeni, sa afecteze mobilitatea umarului. Durerile de umar pot fi provocate si de numeroase probleme din interiorul articulatiei, cum ar fi rupturile, artrita, inflamarea burselor, instabilitatea ligamentelor, etc. Cu o pozitie a umerilor incorecta - ridicati si adusi, articulatia este supusa presiunii si nu prea are posbilitatea sa se vindece. Acest gen de postura face loc multor alte complicatii si in restul corpului. 
 
Revenirea umerilor in pozitia corecta va crea aproape intotdeauna mai mut spatiu in interiorul articulatiei si va ameliora stresul si durerea din umar. Utilizati aceasta aplicare a KT TAPE pentru a aduce umerii inapoi in pozitie normala, pentru a reduce presiunea din muschii superiori ai spatelui, dar si pentru a prelungi muschii pieptului. Va rezulta mai mult spatiu in articulatie si mai putina presiune in zona dureroasa. Aplicarea benzii va sustine muschii in misiunea lor de a fixa umerii in pozitia sanatoasa. Pentru un efect maxim, combinati acest tip de aplicare KT TAPE cu cel din capitolul "Umarul".
 
Alte tratamente utile includ masajul, terapia prin compresia muschilor, echilibrarea muschilor prin evaluare si antrenament, precum si efortul constient de a pastra corpul in pozitie corecta. Incercati sa evitati injectiile cu steroizi deoarece afecteaza si tesutul sanatos. Daca durerea devine de nesuportat, aplicati gheata dupa activitatile fizice si utilizati anti-inflamatoare nesteroidiene.
Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos
 

Imagini

STABILITATEA UMARULUI STABILITATEA UMARULUI STABILITATEA UMARULUI STABILITATEA UMARULUI