>  
 >  

ARTICULATIA ACROMIOCLAVICULARA

INSTRUCTIUNI DE APLICARE: ARTICULATIA ACROMIOCLAVICULARA
 
Traumatismele articulatiei acromioclaviculare sunt des intalnite in sporturile de contact sau in accidentarile de tip coliziune. De fapt, ele reprezinta motivul cel mai frecvent pentru care un sportiv solicita asistenta medicala in urma unei accidentari a umarului.

Un traumatism al articulatiei acromioclaviculare provoaca deplasarea articulatiei si leziuni la nivelul unuia sau mai multor ligamente din cele patru care o fixeaza in pozitia corecta. De asemeni, poate fi afectat cartilajul din interiorul articulatiei, se pot produce fracturi de clavicula sau de acromion (portiunea superioara a scapulei) si rupturi de menisc. Daca nu sunt tratate corespunzator, aceste traume pot duce mai tarziu la aparitia artritei si a durerilor severe in umar.
 
O leziune in aceasta articulatie este posibila la o persoana care simte durere in partea superioara a umarului, sau care a primit o lovitura puternica in aceasta zona sau care a cazut pe bratul intins. In cazurile mai grave, clavicula va fi proeminenta si dureroasa la atingere.
 
Traumatismele articulatiei acromioclaviculare pot fi foarte dureroase, iar perioada de recuperare foarte lunga. In mai toate cazurile de deplasare a umarului sau de accidentari ale articulatiei, acest tip de aplicare a KT TAPE va reduce simtitor durerea, va asigura suportul necesar si va accelera procesul de recuperare.
 Sursa video:https://www.youtube.com/user/LumosInc/videos

Imagini

ARTICULATIA ACROMIOCLAVICULARA ARTICULATIA ACROMIOCLAVICULARA ARTICULATIA ACROMIOCLAVICULARA