>  

Cum se foloseste KT Tape

CUM SE FOLOSESTE BANDA KINESIOLOGICA KT TAPE

APLICA BENZILE CA UN PROFESIONIST

De cativa ani, expertii in asistenta medicala ii invata  pe pacienti cum sa-si aplice singuri banda kinesiologica. Nu  va fie teama - faceti o prima incercare si puneti-va singuri benzile. In general, este nevoie de 3-4 aplicari pentru a va obisnui cu bandajul, dar dupa aceea veti deveni profesionisti in aplicarea benzilor. Iata cateva sfaturi  care va vor ajuta:

1. PREGATIREA PIELII

Aplicati banda cu cel putin o ora inainte de antrenament pe pielea curata, calda si uscata. Daca este necesar, curatati ferm zona respectiva pentru a indeparta lotiunea, uleiurile sau crema hidratanta (curatarea cu putin spirt functioneaza, dar nu e absolut necesara). Daca va aflati in zona cu climat umed, aplicati banda in casa astfel incat umiditatea sa nu interfereze cu adezivul in timp ce se aseaza pe pozitia dorita. Scurtati excesul de par pentru o lipire mai buna.

2. TIMPUL DE PREGATIRE

Aplicati banda cu cel putin o ora inainte de activitatea sportiva sau dus. Cu 2-3 ore inainte este durata optima.

3. ACOPERITI TOATE UNGHIURILE

Daca la aplicare e nevoie de taierea benzii, faceti taieturi  rotunjite. Colturile rotunde raman mai mult pe piele si se reduce destramarea benzii.

4. POZITIA CORECTA A CORPULUI

Inainte de aplicare, intindeti acea parte a corpului unde este prezenta durerea, conform instructiunilor scrise sau video. Daca nu sunt urmate indicatiile, banda se va misca  excesiv, ducand la o desprindere prematura.

5. INDEPARTATI HARTIA DE PE VERSO

Rupeti hartia de pe spatele benzii inainte de aplicare. Indepartati hartia doar de pe partea care urmeaza sa  fie aplicata - pe cat posibil, nu atingeti partea  lipicioasa a benzii.

6. PLASAREA BENZILOR

Aplicati-le direct pe piele - nu pe alte tipuri de banda - astfel incat sa dureze mai mult si sa fie mai puternice. (Evident ca anumite aplicari ale benzilor KT TAPE vor necesita suprapunerea sau intersectarea cu alte bucati de banda KT TAPE. Este perfect in regula.)

7. NU INTINDETI CAPETELE BENZII

Nu intindeti capetele benzii. Primii si ultimii 3-4 cm de banda trebuie intotdeauna aplicati fara a fi intinsi.

8. ACTIVATI ADEZIVUL

Adezivul fara latex devine activ la o temperatura un pic mai  mare decat cea a corpului. Inainte de a misca partea acoperita cu banda, folositi partea cerata a hartiei de pe spatele KT TAPE pentru a frictiona energic pe toata zona acoperita de banda.  Caldura creata activeaza adezivul fara sa sacrifice confortul ori libertatea de miscare.